Linzen-kokossoep met kalkoen

AllerHande jubileumnummer 2003 / Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 uien gesnipperd
  • 3 eetlepel(s) olie
  • 1 schaaltje kalkoen filet reepjes ca. 250 g
  • 1 blik linzen 400 g
  • 2 appels
  • 1 cm gemberwortel verse fijngehakt
  • 400 ml kokosmelk
  • 750 ml kippenbouillon van tablet

Instructies

  • In soeppan ui en kalkoenreepjes in olie ca. 5 minuten zachtjes bakken.
  • Linzen in zeef laten uitlekken.
  • Appels schillen, in parten snijden en vervolgens in stukjes.
  • Gemberwortel schillen en heel fijn snijden.
  • Gember, linzen en appelstukjes door vlees scheppen.
  • Kokosmelk en hete kippenbouillon in pan schenken en geheel aan de kook brengen.
  • Soep afgedekt 10 minuten op matig vuur laten koken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Soep over vier diepe borden verdelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kalkoen / Soep