Linzen-kokossoep met kalkoen
AllerHande jubileumnummer 2003 / Snel te maken
Ingrediënten
- 3 uien gesnipperd
- 3 eetlepel(s) olie
- 1 schaaltje kalkoen filet reepjes ca. 250 g
- 1 blik linzen 400 g
- 2 appels
- 1 cm gemberwortel verse fijngehakt
- 400 ml kokosmelk
- 750 ml kippenbouillon van tablet
Instructies
- In soeppan ui en kalkoenreepjes in olie ca. 5 minuten zachtjes bakken.
- Linzen in zeef laten uitlekken.
- Appels schillen, in parten snijden en vervolgens in stukjes.
- Gemberwortel schillen en heel fijn snijden.
- Gember, linzen en appelstukjes door vlees scheppen.
- Kokosmelk en hete kippenbouillon in pan schenken en geheel aan de kook brengen.
- Soep afgedekt 10 minuten op matig vuur laten koken.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Soep over vier diepe borden verdelen.