Kievitseieren met boerensalade

Ljipaijen mei boerenslaad

Kievitseieren met boerensalade

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • kievitseieren
  • olie
  • azijn
  • zout
  • peper
  • tuinkers
  • karwijzaad

verschillende soorten groenten:

  • bloemkool
  • worteltjes
  • prei
  • veldsla

Instructies

  • De kievitseieren kunnen zowel warm als koud worden gegeten.
  • Warm: de eieren 5 à 6 minuten koken.
  • Koud: 8 à 10 minuten laten koken.
  • Maak van de groenten, kruiden en andere ingrediënten een lekkere salade.
  • Kievitseieren smaken heerlijk met roggebrood ('brea') met boter en zout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Kievitseieren zijn gekookt heerlijk om te eten.
Er zijn zelfs mensen die ze zo rauw leegslurpen.
Enkele jaren geleden was er wat onrust over het rapen van kievitseieren. Vanwege Europese natuurbeschermingsregels verbood de rechtbank van Leeuwarden het rapen van kievitseieren. Na gerechtelijke uitspraken paste de provincie Friesland paste toen de voorwaarden wat aan en toen mocht het weer. Jaarlijks tot 1 april. Maar het aantal eieren dat mag worden geraapt, is heel beperkt.
Dus het is heel moeilijk om ze te krijgen en als het lukt, zijn ze duur.
Meer informatie via de Bond van Friese VogelbeschermingsWachten (BFVW).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Friesland / Nederland