Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
verschillende soorten groenten:
- bloemkool
- worteltjes
- prei
- veldsla
Instructies
- De kievitseieren kunnen zowel warm als koud worden gegeten.
- Warm: de eieren 5 à 6 minuten koken.
- Koud: 8 à 10 minuten laten koken.
- Maak van de groenten, kruiden en andere ingrediënten een lekkere salade.
- Kievitseieren smaken heerlijk met roggebrood ('brea') met boter en zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Kievitseieren zijn gekookt heerlijk om te eten.
Er zijn zelfs mensen die ze zo rauw leegslurpen.
Enkele jaren geleden was er wat onrust over het rapen van kievitseieren. Vanwege Europese natuurbeschermingsregels verbood de rechtbank van Leeuwarden het rapen van kievitseieren. Na gerechtelijke uitspraken paste de provincie Friesland paste toen de voorwaarden wat aan en toen mocht het weer. Jaarlijks tot 1 april. Maar het aantal eieren dat mag worden geraapt, is heel beperkt.
Dus het is heel moeilijk om ze te krijgen en als het lukt, zijn ze duur. Meer informatie via de Bond van Friese VogelbeschermingsWachten (BFVW).
Er zijn zelfs mensen die ze zo rauw leegslurpen.
Enkele jaren geleden was er wat onrust over het rapen van kievitseieren. Vanwege Europese natuurbeschermingsregels verbood de rechtbank van Leeuwarden het rapen van kievitseieren. Na gerechtelijke uitspraken paste de provincie Friesland paste toen de voorwaarden wat aan en toen mocht het weer. Jaarlijks tot 1 april. Maar het aantal eieren dat mag worden geraapt, is heel beperkt.
Dus het is heel moeilijk om ze te krijgen en als het lukt, zijn ze duur. Meer informatie via de Bond van Friese VogelbeschermingsWachten (BFVW).