Loempia speciaal met kip

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • olie om te bakken en te frituren
  • 200 g kipfilet
  • 300 g bamigroenten met rode peper
  • 1 zakje Conimex Kruidenmix voor Bahmi
  • 8 ontdooide loempiavellen diepvries

Instructies

  • Verhit een flinke laag olie in de frituurpan (180ºC).
  • Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
  • Verwijder de zaadjes uit de rode peper uit het pakket en snijd de peper in dunne ringetjes.
  • Verhit een andere wok, voeg een klein scheutje olie toe en wok hierin de kip 5 minuten.
  • Voeg de groenten en de peperringetjes toe en wok 5 minuten mee.
  • Meng de kruidenmix er goed door en warm kort mee.
  • Af laten koelen.
  • Leg in het midden van 4 loempiavellen ¼ van het groente-kipmengsel.
  • Vouw de vellen om de vulling. Leg de andere loempiavellen erover.
  • Vouw de randen onder de loempia en draai de loempia’s voorzichtig om.
  • Plak de randen dicht met een heel klein beetje water.
  • Bak de loempia’s een voor een in de hete olie, in een paar minuten, rondom goudbruin en knapperig.
  • Laat ze op keukenpapier uitlekken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Oosters
Extra aanwijzing Snel te maken