Lofsoep met spekjes, broccoli en mosterd

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 struiken witlof
  • 250 g broccoli
  • 100 g spek mager gerookt / in blokjes
  • 1 l kippenbouillon van tabletten
  • 2 eetlepels Franse mosterd of Hollandse mosterd
  • 1 eetlepel fijngehakte selderij

Instructies

  • Maak het lof schoon en snijd het in smalle ringen.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes.
  • Bak de spekblokjes uit in de soeppan.
  • Voeg het lof toe en bak even mee.
  • Giet de bouillon in de pan.
  • Doe de broccoliroosjes in de soep en kook ze ongeveer 2 minuten.
  • Roer daarna de mosterd door de soep.
  • Schep de soep in kommen of diepe borden en strooi er een beetje selderij op.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer warm bruinbrood bij deze soep.

Variatietip:

Maak deze soep vegetarisch door de spekblokjes achterwege te laten en de kippenbouillon te vervangen door kruidenbouillon.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Varkensvlees / Vlees / Voorgerechten
Land van herkomst Italië
Extra aanwijzing Snel te maken