Magadip
gerecht van geiten,schapen.of lamsvlees uit madoera
Ingrediënten
- 500 gram schapenvlees lams- of geitenvlees
- 2 dl water
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel boter
Instructies
- Snijd het vlees in blokjes en doe die in een pan.
- Strooi hierover de ketoembar, djinten, peper en kruidnagel.
- Meng alles goed door elkaar, doe het water erbij en zet de pan op het vuur.
- Wrijf uien, laos, kaneel, djahé en koenjit met zout fijn.
- Fruit dit mengsel en voeg het bij het kokende vlees.
- Laat dan alles goed doorstoven tot het vlees gaar en zacht is.
- Voor het opdienen de boter erdoor doen.
Magnetron:
- Gebruik in de magnetron alleen lamsvlees.
- Verhit 1 eetlepelolie in een schaal van 1 liter onafgedekt ca. 1 min.
- Schep er de gewreven uienmassa door en verwarm dit 1-2 min. op 100%.
- Doe het vlees met de ketoembar, djinten, peper, kruidnagel en het water in een schaal van 2 liter en breng dit afgedekt in 4 à 6 min. op 100% aan de kook.
- Voeg uien massa toe en verwarm alles afgedekt 14 à 16 min. op 70% tot het vlees gaar is.
- Voor het opdienen de boter erdoor roeren.