Magadip

gerecht van geiten,schapen.of lamsvlees uit madoera
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram schapenvlees lams- of geitenvlees
  • 2 dl water
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel boter

Kruiden:

  • 1 eetlepel uien gesnipperde
  • 2 theelepel ketoembar
  • 1 theelepel djinten
  • 1 theelepel djahé
  • 1 theelepel koenjit
  • ½ theelepel laos
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 1 mespunt kruidnagelpoeder
  • 1 mespunt kaneel
  • peper
  • zout

Instructies

  • Snijd het vlees in blokjes en doe die in een pan.
  • Strooi hierover de ketoembar, djinten, peper en kruidnagel.
  • Meng alles goed door elkaar, doe het water erbij en zet de pan op het vuur.
  • Wrijf uien, laos, kaneel, djahé en koenjit met zout fijn.
  • Fruit dit mengsel en voeg het bij het kokende vlees.
  • Laat dan alles goed doorstoven tot het vlees gaar en zacht is.
  • Voor het opdienen de boter erdoor doen.

Magnetron:

  • Gebruik in de magnetron alleen lamsvlees.
  • Verhit 1 eetlepelolie in een schaal van 1 liter onafgedekt ca. 1 min.
  • Schep er de gewreven uienmassa door en verwarm dit 1-2 min. op 100%.
  • Doe het vlees met de ketoembar, djinten, peper, kruidnagel en het water in een schaal van 2 liter en breng dit afgedekt in 4 à 6 min. op 100% aan de kook.
  • Voeg uien massa toe en verwarm alles afgedekt 14 à 16 min. op 70% tot het vlees gaar is.
  • Voor het opdienen de boter erdoor roeren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Geit / Lamsvlees / Schapenvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië