Magdalenakoekjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
  • 150 gr boter of margarine
  • 100 gr suiker
  • 80 gr gemalen witte amandelen
  • marmelade
  • poedersuiker

Instructies

Voorbereiding:

  • Kneed van bloem, boter, suiker en amandelen een soepel deeg en leg het 30 minuten in de koelkast.

Bereiding:

  • Rol het deeg op een met bloem bestoven plank uit tot een dikte van ½ cm en steek er met een glas rondjes uit.
  • Steek uit de helft van de koekjes het middendeel met een appelboor, zodat kransjes ontstaan.
  • Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
  • Leg de koekjes op een ingevet bakblik en bak ze 10-15 minuten in het midden van de oven.
  • Laat ze op een rooster afkoelen en bestrijk de 'hele' koekjes dik met marmelade. Zet de kransjes erop en strooi er poedersuiker over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek