Mango-yoghurtijs

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g suiker
  • 1 dl water
  • 1 grote mango's of 2 kleine rijpe mango's, samen circa 700 g
  • 1 citroen sap van
  • 200 g yoghurt bij voorkeur Griekse

Instructies

  • Breng de suiker met het water aan de kook en roer tot de suiker is gesmolten.
  • Laat de suikerstroop afkoelen.
  • Snijd het vruchtvlees van de geschilde mango's van de pitten.
  • Pureer het in de foodprocessor en roer het daarna door een fijne zeef om de vezels te verwijderen.
  • Klop de mangopuree, de suikerstroop, het citroensap en de yoghurt door elkaar.
  • Schep het mengsel in een ronde kunststof kom en zet die in de diepvries.
  • Klop ieder uur goed door om de ijskristallen fijn te maken.
  • Of laat in circa 3 uur tot vast bevriezen, maak de ijskristallen fijn in de foodprocessor en zet het ijs opnieuw in de diepvries.
  • Of maak het ijs volgens de gebruiksaanwijzing in een sorbetière.
  • Zet het ijs voor het serveren 20 minuten van de diepvries in de koelkast.
  • Garneer het ijs met aardbeien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / IJs / Nagerecht
Land van herkomst Italië