Mantgumer ein

Mantgumer ein

Eend uit Mantgum
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 tamme eenden
  • 150 gram boter
  • zout
  • peper
  • verse munt
  • 1 deciliter kruidenbouillon
  • 1 eetlepel(s) rode bessen limonade

Instructies

  • De oven goed heet voorverwarmen op 250° C.
  • De beide borststukken en de pootjes van verse eenden eraf snijden.
  • Al het andere wordt niet gebruikt.
  • Het eendenvlees met zout en peper en een paar blaadjes verse munt inwrijven.
  • De boter heet laten worden in een koekenpan en het vlees op hoog vuur dichtschroeien.
  • Het vlees in een braadslee doen, bakboter erover gieten en boven in de oven vijf minuten laten staan.
  • Het eendenvlees uit de oven halen en op een warme schaal overdoen.
  • Een klein beetje rode bessenlimonade en hete kruidenbouillon door het braadvet roeren.
  • Flink doorroeren en de jus in een kom schenken.
  • De eend garneren met een paar takjes munt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte
Land van herkomst Friesland / Nederland