Mantu

Het is deeg gevuld met ui en runder- of lamsgehakt, daarnaast worden diverse specerijen toegevoegd. De deegballetjes worden gestoomd en vervolgens geserveerd met een saus van yoghurt en knoflook.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • rundergehakt
  • 1 eetlepel fijngehakte knoflook
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 1 eetlepel versgehakte koriander
  • 1 theelepel zout
  • 3 deciliter water
  • 1 groene paprika
  • 2 uien klein
  • loempiavelletjes
  • 1 eetlepel van het gehaktmengsel
  • yoghurtsaus
  • tomatensaus

Instructies

  • Doe rundergehakt in een grote braadpan, voeg 1 eetlepel fijngehakte
  • knoflook, 1/2
  • theelepel zwarte peper, 1 eetlepel versgehakte koriander en 1 theelepel zout
  • toe en bak het gehakt bruin.
  • Voeg er dan 3 dl water bij en laat het vocht inkoken.
  • Verwijder de zaadjes uit 1 groene paprika.
  • Snijd de paprika en 2 uien klein en voeg ze bij het vlees.
  • Laat het nog 5 minuten pruttelen en laat het dan afkoelen.
  • Neem loempiavelletjes van ± 9 x 9 cm en leg die op een plat werkvlak.
  • Schep op het midden van elk velletje 1 eetlepel van het gehaktmengsel, maak
  • de randen met water een beetje vochtig.
  • Vouw 2 tegenover elkaar liggende hoeken naar het midden en plak ze op
  • elkaar.
  • Doe hetzelfde met de andere 2 tegenover elkaar liggende hoeken en plak
  • vervolgens de 2 hoekpunten aan beide kanten op elkaar.
  • Breng in een stoompan water aan de kook, besproei het stoommandje
  • hiermee en leg de mantu erin.
  • Zorg dat ze elkaar niet raken, anders plakken ze aan elkaar.
  • Stoom de mantu, met het deksel op de pan, in 15-20 minuten gaar.
  • Serveer ze, aan de onderkant bestreken met een yoghurtsaus en aan de
  • bovenkant met een tomatensaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Rundvlees
Land van herkomst Afganistan