Mantu
Het is deeg gevuld met ui en runder- of lamsgehakt, daarnaast worden diverse specerijen toegevoegd. De deegballetjes worden gestoomd en vervolgens geserveerd met een saus van yoghurt en knoflook.
Ingrediënten
- rundergehakt
- 1 eetlepel fijngehakte knoflook
- ½ theelepel zwarte peper
- 1 eetlepel versgehakte koriander
- 1 theelepel zout
- 3 deciliter water
- 1 groene paprika
- 2 uien klein
- loempiavelletjes
- 1 eetlepel van het gehaktmengsel
- yoghurtsaus
- tomatensaus
Instructies
- Doe rundergehakt in een grote braadpan, voeg 1 eetlepel fijngehakte
- knoflook, 1/2
- theelepel zwarte peper, 1 eetlepel versgehakte koriander en 1 theelepel zout
- toe en bak het gehakt bruin.
- Voeg er dan 3 dl water bij en laat het vocht inkoken.
- Verwijder de zaadjes uit 1 groene paprika.
- Snijd de paprika en 2 uien klein en voeg ze bij het vlees.
- Laat het nog 5 minuten pruttelen en laat het dan afkoelen.
- Neem loempiavelletjes van ± 9 x 9 cm en leg die op een plat werkvlak.
- Schep op het midden van elk velletje 1 eetlepel van het gehaktmengsel, maak
- de randen met water een beetje vochtig.
- Vouw 2 tegenover elkaar liggende hoeken naar het midden en plak ze op
- elkaar.
- Doe hetzelfde met de andere 2 tegenover elkaar liggende hoeken en plak
- vervolgens de 2 hoekpunten aan beide kanten op elkaar.
- Breng in een stoompan water aan de kook, besproei het stoommandje
- hiermee en leg de mantu erin.
- Zorg dat ze elkaar niet raken, anders plakken ze aan elkaar.
- Stoom de mantu, met het deksel op de pan, in 15-20 minuten gaar.
- Serveer ze, aan de onderkant bestreken met een yoghurtsaus en aan de
- bovenkant met een tomatensaus.