Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 blik kikkererwten à 200 g
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl gemalen koriander
- olijfolie
- 1 kg gemengde rijpe tomaten
- komkommer
- 4 lente-uitjes
- 1 groene chilipeper
- 1 kleine ingelegde citroen
- bosje dille
- bosje koriander
- 1 tl sumak
DRESSING
- 4 eetlepel(s) extra vergine olijfolie
- 1 eetlepel(s) citroensap
- 3 tl harissa
- 3 tl granaatappelstroop
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Giet de kikkererwten af, doe ze in een kleine braadslee en voeg de komijn, cayennepeper, koriander, 1 eetlepel olijfolie plus zout en peper naar smaak toe.
- Meng de specerijen door de kikkererwten en rooster ze ongeveer 20 minuten in de oven, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- 2 Snijd ondertussen grote tomaten in plakjes, kerstomaatjes in helften (of kwarten) en verdeel ze over een grote schaal.
- Schil de komkommer, snijd hem in dunne plakjes en stop ze tussen de tomaten.
- Snijd de lente-uitjes, groene chilipeper en de schil van de ingelegde citroen (gooi het vruchtvlees weg) fijn en strooi ze over de salade.
- Hak de kruiden grof en houd die zolang apart.
- Meng voor de dressing de olijfolie samen met het citroensap, de harissa en granaatappelstroop plus flink wat zout en peper.
- Proef en voeg eventueel meer harissa, citroensap, zout en/of peper toe.
- Strooi de gehakte kruiden en geroosterde kikkererwten over de salade, druppel de dressing erover, bestrooi alles met de sumak en laat de salade 10 minuten staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.