Marokkaanse kikkererwtenschotel met lamsvlees

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram erwten
  • 2 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram lamsbout zonder been
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel kaneel
  • zout
  • peper
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 vleesbouillon
  • 1 blikje tomaat
  • 2 takjes munt

Instructies

  • Week de kikkererwten 8 uur in een kom ruim koud water.
  • Pel en snipper intussen de uien en de knoflook en snijd het lamsvlees in grove stukken.
  • Roer het paprikapoeder, de komijn, het kaneelpoeder, zout en peper in een kommetje door elkaar.
  • Laat de kikkererwten in een vergiet uitlekken.
  • Verhit de olie in een braadpan en bak het lamsvlees in 3-4 minuten bruin.
  • Schep de ui, de knoflook en het kruidenmengsel erdoor en bak ze 2 minuten zachtjes mee.
  • Verkruimel de bouillontabletten erboven en schep er de kikkererwten, de tomaatblokjes met vocht en 1/2 liter water door.
  • Breng het geheel aan de kook en kook de kikkererwten, met het deksel schuin op de pan, in 1-1/2 uur zachtjes gaar; ze moeten wel stevig blijven.
  • Hak de muntblaadjes fijn en voeg ze op het laatste moment toe.
  • Breng op smaak met zout en peper en serveer met couscous of rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vlees
Land van herkomst Marokko