marokkanse kip

Marokkaanse kip

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg drumsticks
  • 3 aardappels
  • 1 ui fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tabletten kruidenbouillon
  • peper
  • 1 th laospoeder
  • 2 eieren
  • 4 eetlepel(s) olie
  • paneermeel
  • bloem

Instructies

  • Ontvel de drumsticks laat ze in een pan met water koken tot dat ze gaar zijn.
  • Schil en kook de aardappels,stamp ze daarna fijn(puree).
  • Giet de drumsticks af en laat ze afkoelen,haal daana het vlees van de botjes(gooi de botjes niet weg)snij het vlees in stukjes.
  • Doe in een pan 4eetl olie bak de ui,knoflook voeg dan de kip,peper, laospoeder en kruidenboulion bak alles een paar minutjes en laat afkoelen
  • Meng her vleesmengsel me de aardappelpuree en een beetje ei doe het om de botjes en geef het de vorm van een drumstick.
  • Haal de drumsticks door ei,bloem,nog een keer ei en dan door de paneerneel.
  • Bak de drumsticks in olie/friteuse.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Marokko