Marokkaanse lamsstoofpot

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 2 kleine ui
  • 2 tomaat
  • 8 dadels
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 500 gram lamspoelet
  • 1 eetlepel citroensap
  • ½ kaneel
  • ¼ theelepel gemalen nootmuskaat
  • peper zout

Instructies

  • Was de aubergine, snijd hem in plakjes van 1 cm dik en leg die in een in de gootsteen geplaatste vergiet.
  • Strooi er wat zout over en laat het vocht 30 minuten uitlekken.
  • Maak de uien schoon en snijd ze in grove blokken.
  • Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes.
  • Snijd de dadels overlangs door, verwijder de pit en snijd de dadels in blokjes.
  • Verhit 4 eetlepels olie in een grote pan, bak de aubergineplakjes hierin aan beide kanten goudgeel en neem ze uit de pan.
  • Voeg het lamspoulet toe en bak het vlees goudbruin.
  • Bestrooi met peper en zout.
  • voeg de uien en 1/2 dl water toe en sluit de pan.
  • Stoof het vlees 20 minuten.
  • Voeg dan de aubergineplakjes, de tomaatblokjes, de dadels, het citroensap, de kaneel en 2 dl water toe, breng alles weer aan de kook en sluit de pan met een passende deksel.
  • Stoof zachtjes 1 uur.
  • Controleer af en toe of er nog voldoende vocht aanwezig is en vul dit zo nodig aan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stoofpot / Vlees
Land van herkomst Marokko