Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 300 g bloem
- 200 g griesmeel
- 7 g bakpoeder
- 200 g roomboter
- 200 ml water
- 125 ml Griekse yoghurt
- 2 eetlepel(s) honing
- 125 g blauwe bessen
- 125 g frambozen
- 125 g rode bessen van de takjes gerist
- 1 bosje munt geplukt
Instructies
- Kneed de bloem, het griesmeel, de bakpoeder, 100 gram boter en het water tot een soepel deeg en kneed net zolang tot het niet meer plakt.
- Verdeel het deeg in gelijke porties en rol dun uit.
- Verhit een klontje boter in een pan en bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin en gaar.
- Meng de yoghurt met de honing en bestrijk de pannenkoeken ermee.
- Meng het fruit met de munt en verdeel over de pannenkoeken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Veel koekrecepten bevatten weinig vezels.
Door te kiezen voor volkorenmeel krijg je meer vezels binnen.
Door te kiezen voor volkorenmeel krijg je meer vezels binnen.