Marokkaanse spinaziestamppot

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ½ kg kruimige aardappels
  • 800 gr wilde spinazie
  • 3 tomaten
  • 1 bosje verse munt
  • 1 bosje verse koriander
  • 2 deciliter groentebouillon
  • 3 eetlepel olijfolie
  • ½ theelepel kaneel
  • 1 theelepel komijn
  • 150 gr zachte geitenkaas
  • peper & zout uit de molen

Instructies

  • Kook de aardappelen in gezouten water gaar.
  • Was de spinazie twee keer, verwijder de harde stelen en hak de bladeren fijn.
  • Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
  • Snijd de munt en de koriander fijn.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn met de hete bouillon, de olie, de kaneel en de komijn en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de kruiden, de spinazie en de tomaatreepjes erdoor, verkruimel de geitenkaas erboven en maal er royaal zwarte peper over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietips:

  • Schep 2 eetlepels uitgelekte kikkererwten en eventueel 1 theelepel harissa door de stamppot.
  • Vervang de tomaatreepjes door dobbelsteentjes courgette.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Kaas / Stamppot
Land van herkomst Marokko
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch