Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Marokkaanse spinaziestamppot
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1 ½
kg kruimige
aardappels
▢
800
gr wilde
spinazie
▢
3
tomaten
▢
1
bosje verse
munt
▢
1
bosje verse
koriander
▢
2
deciliter
groentebouillon
▢
3
eetlepel
olijfolie
▢
½
theelepel
kaneel
▢
1
theelepel
komijn
▢
150
gr zachte
geitenkaas
▢
peper & zout
uit de molen
Instructies
Kook de aardappelen in gezouten water gaar.
Was de spinazie twee keer, verwijder de harde stelen en hak de bladeren fijn.
Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Snijd de munt en de koriander fijn.
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn met de hete bouillon, de olie, de kaneel en de komijn en breng op smaak met zout en peper.
Schep de kruiden, de spinazie en de tomaatreepjes erdoor, verkruimel de geitenkaas erboven en maal er royaal zwarte peper over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietips:
Schep 2 eetlepels uitgelekte kikkererwten en eventueel 1 theelepel harissa door de stamppot.
Vervang de tomaatreepjes door dobbelsteentjes courgette.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Kaas
/
Stamppot
Land van herkomst
Marokko
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch