Marshmallow pudding voor de Kerst

Porties: 12 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 120 gram boter
  • 120 gram suiker
  • 2 ei
  • 120 gram zelfrijzend bakmeel
  • 60 gram boter
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 240 gram poedersuiker
  • 60 gram marshmallows
  • 1 eetlepel(s) melk
  • 1 ei
  • 15 gram suiker
  • 36 marshmallows
  • 120 gram boter
  • 120 gram suiker
  • 1 gram zelfrijzend bakmeel
  • 120 gram boter
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 480 gram poedersuiker
  • 120 gram marshmallows
  • 2 eetlepel(s) melk
  • 2 ei
  • 30 gram suiker
  • 50 marshmallows

Instructies

Happiness tree cake and christmas pudding cake

    Voor de cakes:

    • Klop de boter of margarine met de suiker tot room, sla er geleidelijk de losgeklopte eieren door en schep er ook de gezeefde bloem voorzichtig door. 
    • Doe het mengsel in de vorm.
    • Zet deze in het midden van de oven en laat de cake de 50 min bij 175 graden in de oven staan. 

    Voor de kerstboompjes:

    • Besmeer de cake met creme, gemaakt van 60 gr boter, 1 eetlepel citroensap en 240 gr gezeefde poedersuiker.
    • Vul de 'pot' met marshmallowsneeuw gemaakt door 60 gr marshmallows te laten smelten in 1 eetlepel melk. 
    • Laat dit afkoelen en schep er voorzichtig een stijfgeklopt eiwit en 15 gr suiker door. 

    Voor de garnering

    • Druk de marshmallows stevig vast op de pot, zet er een tak in en versier deze met kerstballen. 

    Voor de kerstpudding

    • Besmeer de cake met creme, gemaakt van 60 gr boter, 1 eetlepel citroensap en 240 gr gezeefde poedersuiker, druk er de doormidden gesneden marshmallows stevig op en versier het geheel met een takje mistletoe.

    Notities / Tips / Wijnadvies

    Tip: Variatie: voeg aan het cakedeeg wat geraspte citroenschil toe.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    Land van herkomst Engeland
    Feestdagen etc Kerst