Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 120 gram boter
- 120 gram suiker
- 2 ei
- 120 gram zelfrijzend bakmeel
- 60 gram boter
- 1 eetlepel(s) citroensap
- 240 gram poedersuiker
- 60 gram marshmallows
- 1 eetlepel(s) melk
- 1 ei
- 15 gram suiker
- 36 marshmallows
- 120 gram boter
- 120 gram suiker
- 1 gram zelfrijzend bakmeel
- 120 gram boter
- 2 eetlepel(s) citroensap
- 480 gram poedersuiker
- 120 gram marshmallows
- 2 eetlepel(s) melk
- 2 ei
- 30 gram suiker
- 50 marshmallows
Instructies
Happiness tree cake and christmas pudding cake
Voor de cakes:
- Klop de boter of margarine met de suiker tot room, sla er geleidelijk de losgeklopte eieren door en schep er ook de gezeefde bloem voorzichtig door.
- Doe het mengsel in de vorm.
- Zet deze in het midden van de oven en laat de cake de 50 min bij 175 graden in de oven staan.
Voor de kerstboompjes:
- Besmeer de cake met creme, gemaakt van 60 gr boter, 1 eetlepel citroensap en 240 gr gezeefde poedersuiker.
- Vul de 'pot' met marshmallowsneeuw gemaakt door 60 gr marshmallows te laten smelten in 1 eetlepel melk.
- Laat dit afkoelen en schep er voorzichtig een stijfgeklopt eiwit en 15 gr suiker door.
Voor de garnering
- Druk de marshmallows stevig vast op de pot, zet er een tak in en versier deze met kerstballen.
Voor de kerstpudding
- Besmeer de cake met creme, gemaakt van 60 gr boter, 1 eetlepel citroensap en 240 gr gezeefde poedersuiker, druk er de doormidden gesneden marshmallows stevig op en versier het geheel met een takje mistletoe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: Variatie: voeg aan het cakedeeg wat geraspte citroenschil toe.