Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram bloem
- 200 gram boter
- 1 dl melk
- 1 theelepel zout
- 600 gram runderlappen
- 1 ui gesnipperd
- 100 gram spek in blokjes
- 3 dl runderbouillon
- 1 dl bier
- 2 eetlepel(s) bloem
Instructies
- Breng de melk aan de kook met een deciliter water, 150 gram boter en het zout.
- Schakel de warmtebron uit en roer de bloem erdoor; kneed het geheel goed door elkaar.
- Laat het deeg een uur afkoelen.
- Verdeel het in twee delen en rol die uit tot een cirkel.
- Gebruik de eerste cirkel om een ingevette taartvorm mee te bekleden.
- Braad intussen het vlees bruin in aan alle kanten in de overgebleven boter.
- Verhit de bouillon en doe deze erbij; stoof het vlees twee uur.
- Neem het uit de bouillon en snijd het in blokjes.
- Fruit de ui en het spek 5 minuten, doe het vlees erbij en bak nog een paar minuten.
- Doe de bouillon erbij.
- Los de 2 eetlepels bloem op in het bier en doe dit bij het vlees.
- Verhit dit nu langzaam, al roeren, tot het kookt.
- Laat het even afkoelen en giet het in de taart.
- Sluit deze af met de tweede deegcirkel.
- Bak de taart 45 minuten op 180 graden.