Mate's meat pie

Mate's meat pie

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 200 gram boter
  • 1 dl melk
  • 1 theelepel zout
  • 600 gram runderlappen
  • 1 ui gesnipperd
  • 100 gram spek in blokjes
  • 3 dl runderbouillon
  • 1 dl bier
  • 2 eetlepel(s) bloem

Instructies

  • Breng de melk aan de kook met een deciliter water, 150 gram boter en het zout.
  • Schakel de warmtebron uit en roer de bloem erdoor; kneed het geheel goed door elkaar.
  • Laat het deeg een uur afkoelen.
  • Verdeel het in twee delen en rol die uit tot een cirkel.
  • Gebruik de eerste cirkel om een ingevette taartvorm mee te bekleden.
  • Braad intussen het vlees bruin in aan alle kanten in de overgebleven boter.
  • Verhit de bouillon en doe deze erbij; stoof het vlees twee uur.
  • Neem het uit de bouillon en snijd het in blokjes.
  • Fruit de ui en het spek 5 minuten, doe het vlees erbij en bak nog een paar minuten.
  • Doe de bouillon erbij.
  • Los de 2 eetlepels bloem op in het bier en doe dit bij het vlees.
  • Verhit dit nu langzaam, al roeren, tot het kookt.
  • Laat het even afkoelen en giet het in de taart.
  • Sluit deze af met de tweede deegcirkel.
  • Bak de taart 45 minuten op 180 graden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Australië