Melitzanosalata 2

aubergine salade
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aubergine
  • 1 kopje olijfolie
  • ½ kopje peterselie
  • citroensap
  • 1 kleine ui
  • zout

Instructies

  • Prik de aubergines met een vork in en bak ze 45 minuten in de oven tot ze zacht worden en de schil roostert.
  • Haal de schil eraf en pureer de aubergines met het citroensap en wat zout.
  • Voeg de ui, de peterselie en al roerend beetje bij beetje de olijfolie aan deze pasta toe.
  • Garneer de salade met olijven en bestrooi met de fijngehakte peterselie.
  • Serveer de salade goed koud.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatie:
Vervang de citroen door 2-3 eetlepels azijn en voeg bij de ingrediënten 2 gesnipperde teentjes knoflook.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Griekenland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch