Mercimek çorbasi

Mercimek çorbasi

Turkse linzensoep
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 flinke winterwortel
  • 1 aardappels
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 theelepel tomatenpuree
  • 2 theelepel peperpuree biber salçası of 1 theelepel sambal
  • 125 gram rode linzen
  • munt
  • rode pepervlokken pul biber
  • citroensap

Instructies

  • Maak de ui en de wortel schoon en snijd dit klein.
  • Schil de aardappel en snijd hem in stukken.
  • Fruit de ui zacht in de olijfolie.
  • Bak de tomatenpuree kort mee.
  • Voeg de wortel, de stukken aardappel, de peperpuree, de gewassen linzen en 600 ml water toe en breng dit aan de kook.
  • Laat de soep ca. 30 minuten koken tot de linzen gaar zijn.
  • Maak de soep op smaak met kleingesneden munt, wat pepervlokken en citroensap.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Turkije
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch