Mexicaanse bonensalade met mais
Ingrediënten
- 400 gram zwarte bonen afgespoeld en uitgelekt blikje
- 400 gr)kidneybonen uitgelekt blikje
- 400 gram cannellini bonen afgespoeld en uitgelekt, blikje
- 1 groene paprika in stukjes
- 1 rode paprika fijngesneden
- 300 gram diepvries maïs of vers
- 1 rode ui in stukjes
- 125 ml olijfolie
- 125 ml rode wijnazijn
- 2 eetlepel(s) vers limoensap
- 1 eetlepel(s) citroensap
- 2 eetlepel(s) ruwe rietsuiker
- 1 eetlepel(s) zout
- 1 teentje knoflook geperst
- 4 eetlepel(s) verse koriander fijngesneden
- ½ eetlepel(s) gemalen komijn
- ½ eetlepel(s) gemalen zwarte peper
- 1 scheutje hot chilisaus
- ½ theelepel chilipoeder
Instructies
- In een grote kom bonen, paprika, maïs en rode ui vermengen.
- In een kommetje olijfolie, rode wijnazijn, limoensap, citroensap, suiker, zout, knoflook, koriander, komijn en zwarte peper vermengen.
- Op smaak brengen met hot saus en chilipoeder.
- De dressing over de groenten schenken en goed mengen.
- Goed laten afkoelen en koud serveren.