Mexicaanse bonensalade met mais

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram zwarte bonen afgespoeld en uitgelekt blikje
  • 400 gr)kidneybonen uitgelekt blikje
  • 400 gram cannellini bonen afgespoeld en uitgelekt, blikje
  • 1 groene paprika in stukjes
  • 1 rode paprika fijngesneden
  • 300 gram diepvries maïs of vers
  • 1 rode ui in stukjes
  • 125 ml olijfolie
  • 125 ml rode wijnazijn
  • 2 eetlepel(s) vers limoensap
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 2 eetlepel(s) ruwe rietsuiker
  • 1 eetlepel(s) zout
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 4 eetlepel(s) verse koriander fijngesneden
  • ½ eetlepel(s) gemalen komijn
  • ½ eetlepel(s) gemalen zwarte peper
  • 1 scheutje hot chilisaus
  • ½ theelepel chilipoeder

Instructies

  • In een grote kom bonen, paprika, maïs en rode ui vermengen.
  • In een kommetje olijfolie, rode wijnazijn, limoensap, citroensap, suiker, zout, knoflook, koriander, komijn en zwarte peper vermengen.
  • Op smaak brengen met hot saus en chilipoeder.
  • De dressing over de groenten schenken en goed mengen.
  • Goed laten afkoelen en koud serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Mexico
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch