Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 ui in ringen gesneden
- 3 tenen knoflook
- 1 winterwortel in dobbelsteentjes
- 2 rode paprika in blokjes gesneden
- 1 volle tl gemalen komijnpoeder
- 3 volle tl milde paprikapoeder
- ¼ tl chilipoeder
- 3 kippen bouillonblokjes
- 2 liter water
- 2 blikken tomatenblokjes
- 1 blik zwarte bonen 400 gr
- 1 blik kidney bonen 400 gr
- 1 blik linzen 400 gr
- 4 eetlepel(s) zoete chilisaus
- 2 limoenen
Serveer met:
- Enkele tortillachips
- 1 rijpe avocado in blokjes
- en wat blaadjes verse koriander of peterselie
- een dot kwark
Instructies
- Bak in een soeppan in wat olijfolie de uien en de knoflook op halfhoog vuur glazig.
- Voeg de wortel en de paprika blokjes toe en bak deze 3 minuten mee.
- Strooi de komijn, paprikapoeder en chilipoeder erbij en bak dit 3 minuten mee.
- Voeg dan de bouillonblokjes, de tomatenblokjes en het water toe en breng aan de kook, laat de soep ongeveer 10 minuten op een laag vuurtje pruttelen.
- Voeg dan de linzen, zwarte en de kidney bonen en de chilisaus toe.
- Knijp de citroenen boven de soep uit en maak eventueel op smaak met zout en peper.
- Pureer de soep heel kort met een staafmixer, zorg er voor dat de soep niet te fijn word maar grof van structuur blijft.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met wat tortillachips, blokjes avocado, wat korianderblaadjes en een dot kwark.