Mexicaanse bonensoep

Mexicaanse bonensoep van Hetty van Es

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui in ringen gesneden
  • 3 tenen knoflook
  • 1 winterwortel in dobbelsteentjes
  • 2 rode paprika in blokjes gesneden
  • 1 volle tl gemalen komijnpoeder
  • 3 volle tl milde paprikapoeder
  • ¼ tl chilipoeder
  • 3 kippen bouillonblokjes
  • 2 liter water
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 blik zwarte bonen 400 gr
  • 1 blik kidney bonen 400 gr
  • 1 blik linzen 400 gr
  • 4 eetlepel(s) zoete chilisaus
  • 2 limoenen

Serveer met:

  • Enkele tortillachips
  • 1 rijpe avocado in blokjes
  • en wat blaadjes verse koriander of peterselie
  • een dot kwark

Instructies

  • Bak in een soeppan in wat olijfolie de uien en de knoflook op halfhoog vuur glazig.
  • Voeg de wortel en de paprika blokjes toe en bak deze 3 minuten mee.
  • Strooi de komijn, paprikapoeder en chilipoeder erbij en bak dit 3 minuten mee.
  • Voeg dan de bouillonblokjes, de tomatenblokjes en het water toe en breng aan de kook, laat de soep ongeveer 10 minuten op een laag vuurtje pruttelen.
  • Voeg dan de linzen, zwarte en de kidney bonen en de chilisaus toe.
  • Knijp de citroenen boven de soep uit en maak eventueel op smaak met zout en peper.
  • Pureer de soep heel kort met een staafmixer, zorg er voor dat de soep niet te fijn word maar grof van structuur blijft.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met wat tortillachips, blokjes avocado, wat korianderblaadjes en een dot kwark.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Mexico