Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 gram bloemkoolrijst kant-en-klaar of zelf maken door bloemkool te raspen
- 200 gram kip
- 2 paprika's
- 2 uien
- Mexicaanse kruiden bijvoorbeeld een mix van o.a. chilipeper, komijn, paprikapoeder, oregano en koriander
- 2 avocado
- 2 eetlepel(s) crème fraîche
- 2 tomaten of handje snoeptomaatjes
- 2 handjes ijsbergsla
- 0.5 limoen
Instructies
- Snijd de paprika in reepjes en de uien in halve ringen.
- Bak de kip op hoog vuur goudbruin en voeg de paprika, ui en kruiden toe.
- Laat op zacht vuur nog even bakken.
- Schil de avocado's en doe in een bakje.
- Prak ze met een vork.
- Snijd de tomaten in hele kleine stukjes en voeg toe aan de geprakte avocado's, samen met de crème fraîche en het sap van een halve limoen.
- Roer goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
- Bak vervolgens de bloemkoolrijst twee minuten aan op hoog vuur.
- Pak een groot bakje of een kom en deel deze in gedachten 'in vieren' en leg de rijst in het eerste hoekje.
- Leg de kip en groenten in een ander hoekje.
- Vul de andere twee kwarten met het avocadomengsel en de ijsbergsla.
Notities / Tips / Wijnadvies
eventueel kun je er een spiegeleitje bij bakken en/of over de bowl nog geraspte kaas strooien.