Mexicaanse bowl

Mexicaanse bowl

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram bloemkoolrijst kant-en-klaar of zelf maken door bloemkool te raspen
  • 200 gram kip
  • 2 paprika's
  • 2 uien
  • Mexicaanse kruiden bijvoorbeeld een mix van o.a. chilipeper, komijn, paprikapoeder, oregano en koriander
  • 2 avocado
  • 2 eetlepel(s) crè­me fraî­che
  • 2 tomaten of handje snoeptomaatjes
  • 2 handjes ijsbergsla
  • 0.5 limoen

Instructies

  • Snijd de paprika in reepjes en de uien in halve ringen.
  • Bak de kip op hoog vuur goudbruin en voeg de paprika, ui en kruiden toe.
  • Laat op zacht vuur nog even bakken.
  • Schil de avocado's en doe in een bakje.
  • Prak ze met een vork.
  • Snijd de tomaten in hele kleine stukjes en voeg toe aan de geprakte avocado's, samen met de crè­me fraî­che en het sap van een halve limoen.
  • Roer goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak vervolgens de bloemkoolrijst twee minuten aan op hoog vuur.
  • Pak een groot bakje of een kom en deel deze in gedachten 'in vieren' en leg de rijst in het eerste hoekje.
  • Leg de kip en groenten in een ander hoekje.
  • Vul de andere twee kwarten met het avocadomengsel en de ijsbergsla.

Notities / Tips / Wijnadvies

eventueel kun je er een spiegeleitje bij bakken en/of over de bowl nog geraspte kaas strooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Mexico