Mexicaanse kip met pandanrijst
Ongeveer 30 jaar geleden bedacht omdat ik aan het experimenteren was en het heel lekker bleek
Ingrediënten
- 1 kilo kipfilet
- 250 gram spekreepjes
- 2 paprka's rood en geel
- Pakje mix voor chili con carne
- Olijfolie
- Water
- Scheutje melk
- Maïzena
- 300 gram pandanrijst
- 1 kipbouilionblokje
Instructies
- Snijd de kipfilet in dunne kleine reepjes
- Voeg olijfolie toe
- En de mix voor chili con carne
- Goed mengen en de kipfilet geruime tijd in de marinade laten staan
- De paprika's in dunne kleine stukjes snijden
- De spekreepjes uitbakken
- Kipfilet in de marinade toevoegen
- En ook gelijk de paprikastukjes
- Op hoog vuur de kip gaar bakken
- Dan 300 ml water toevoegen even aan de kook brengen
- Daarna op een zacht pitje zetten
- Water aan de kook brengen volgens aanwijzingen op de verpakking de pandanrijst koken met 1 boulionblokje voor de smaak
- Als de rijst gaar is de Mexicaanse kip weer op halfhoog vuur zetten
- Van een beetje melk en een aantal scheppen maizena al roerend met een vork een stevig papje maken
- Dit aan de kip toevoegen en nog even zacht laten doorkoken
- Eet smakelijk van een recept wat bijna iedereen onweerstaanbaar vindt
Notities / Tips / Wijnadvies
Met dit gerecht sla je de plank bijna nooit mis
Je kunt de paprika's ook vervangen door een blikje uitgelekte maïs en een uitgelekt blikje cocktailfruit
Die variant noem ik kip picasso
Je kunt de paprika's ook vervangen door een blikje uitgelekte maïs en een uitgelekt blikje cocktailfruit
Die variant noem ik kip picasso