Mexicaanse kip met pandanrijst

Mexicaanse kip met pandanrijst

Ongeveer 30 jaar geleden bedacht omdat ik aan het experimenteren was en het heel lekker bleek
Porties: 6
Total time 1 minuut
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kilo kipfilet
  • 250 gram spekreepjes
  • 2 paprka's rood en geel
  • Pakje mix voor chili con carne
  • Olijfolie
  • Water
  • Scheutje melk
  • Maïzena
  • 300 gram pandanrijst
  • 1 kipbouilionblokje

Instructies

  • Snijd de kipfilet in dunne kleine reepjes
  • Voeg olijfolie toe
  • En de mix voor chili con carne
  • Goed mengen en de kipfilet geruime tijd in de marinade laten staan
  • De paprika's in dunne kleine stukjes snijden
  • De spekreepjes uitbakken
  • Kipfilet in de marinade toevoegen
  • En ook gelijk de paprikastukjes
  • Op hoog vuur de kip gaar bakken
  • Dan 300 ml water toevoegen even aan de kook brengen
  • Daarna op een zacht pitje zetten
  • Water aan de kook brengen volgens aanwijzingen op de verpakking de pandanrijst koken met 1 boulionblokje voor de smaak
  • Als de rijst gaar is de Mexicaanse kip weer op halfhoog vuur zetten
  • Van een beetje melk en een aantal scheppen maizena al roerend met een vork een stevig papje maken
  • Dit aan de kip toevoegen en nog even zacht laten doorkoken
  • Eet smakelijk van een recept wat bijna iedereen onweerstaanbaar vindt

Notities / Tips / Wijnadvies

Met dit gerecht sla je de plank bijna nooit mis
Je kunt de paprika's ook vervangen door een blikje uitgelekte maïs en een uitgelekt blikje cocktailfruit
Die variant noem ik kip picasso
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Kip
Land van herkomst Mexico