Mexicaanse kipschotel met saffraanrijst
Snel te maken
Ingrediënten
- 1 pak gele rijst met saffraan, 325 g
- 2 uien
- 2 kipfilets ca. 300 g
- 2 theelepel cajunkruiden
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 1 blikje Mexicomelange 400 g
- 1 blikje kidneybonen 400 g
- 4 tomaten
Instructies
- Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
- Ui pellen en snipperen.
- Kipfilet in reepjes snijden en met cajunkruiden bestrooien.
- In braadpan olie verhitten.
- Uien 1 minuut fruiten.
- Kipfilet toevoegen en in 5 minuten gaar en bruin bakken.
- Groenten en bonen laten uitlekken en door kip scheppen, 2 minuten meeverwarmen.
- Rijst na afgieten door mengsel scheppen en met zout, peper en cajunkruiden op smaak
- brengen. Tomaten wassen en in partjes snijden.
- Rijstschotel in schaal opdienen en garneren met tomaten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met kropsla met yoghurtdressing.