Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mexicaanse kipschotel met saffraanrijst
Snel te maken
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pak
gele rijst
met saffraan, 325 g
▢
2
uien
▢
2
kipfilets
ca. 300 g
▢
2
theelepel
cajunkruiden
▢
4
eetlepels
zonnebloemolie
▢
1
blikje
Mexicomelange
400 g
▢
1
blikje
kidneybonen
400 g
▢
4
tomaten
Instructies
Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
Ui pellen en snipperen.
Kipfilet in reepjes snijden en met cajunkruiden bestrooien.
In braadpan olie verhitten.
Uien 1 minuut fruiten.
Kipfilet toevoegen en in 5 minuten gaar en bruin bakken.
Groenten en bonen laten uitlekken en door kip scheppen, 2 minuten meeverwarmen.
Rijst na afgieten door mengsel scheppen en met zout, peper en cajunkruiden op smaak
brengen. Tomaten wassen en in partjes snijden.
Rijstschotel in schaal opdienen en garneren met tomaten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met kropsla met yoghurtdressing.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Rijst
Land van herkomst
Mexico