Mexicaanse risotto

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zakje kruidenmix voor Mexicaanse rijst Casa Fiësta
  • 1 ui
  • 1 groene paprika of rode paprika
  • 3 eetlepels olie
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 kleine rookworst of 2 Bifi-worstjes
  • 300 gram rondkorrelrijst
  • 1-1 ½ dl tomatensaus pak
  • 150 gram doperwten diepvries
  • 1 klein blikje maïskorrels 150 gr
  • zout peper
  • geraspte kaas

Instructies

  • Roer de kruidenmix door 3/4 liter warm water.
  • Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes.
  • Bak de ui, de paprika en het gehakt in de olie tot het vlees korrelig is.
  • Snijd de worst in plakjes.
  • Schep de rijst door het gehaktmengsel.
  • Voeg al roerend de kruidenmix met het vocht, de tomatensaus, de doperwten en de worst toe en laat de rijst in 20-25 minuten smeuïg en gaar worden.
  • Roer regelmatig en voeg zo nodig water toe.
  • Schep er tenslotte de maïskorrels door en verwarm ze mee.
  • Breng de risotto op smaak met zout en peper en strooi er eventueel geraspte kaas over.
  • Lekker met tortillachips of kidneybonen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Rundvlees
Land van herkomst Mexico