Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mexicaanse risotto
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
zakje
kruidenmix voor Mexicaanse rijst
Casa Fiësta
▢
1
ui
▢
1
groene paprika
of rode paprika
▢
3
eetlepels
olie
▢
250
gram
rundergehakt
▢
1
kleine
rookworst
of 2 Bifi-worstjes
▢
300
gram
rondkorrelrijst
▢
1-1 ½
dl
tomatensaus
pak
▢
150
gram
doperwten
diepvries
▢
1
klein blikje
maïskorrels
150 gr
▢
zout
peper
▢
geraspte kaas
Instructies
Roer de kruidenmix door 3/4 liter warm water.
Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes.
Bak de ui, de paprika en het gehakt in de olie tot het vlees korrelig is.
Snijd de worst in plakjes.
Schep de rijst door het gehaktmengsel.
Voeg al roerend de kruidenmix met het vocht, de tomatensaus, de doperwten en de worst toe en laat de rijst in 20-25 minuten smeuïg en gaar worden.
Roer regelmatig en voeg zo nodig water toe.
Schep er tenslotte de maïskorrels door en verwarm ze mee.
Breng de risotto op smaak met zout en peper en strooi er eventueel geraspte kaas over.
Lekker met tortillachips of kidneybonen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Rundvlees
Land van herkomst
Mexico