Mihoen speciaal met gewokte banaan

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat ketjap) aan de kook.
  • Voeg de mihoen toe aan het kokende water en laat de mihoen ca. 2 minuten koken.
  • Direct afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Meng ondertussen de groentemix (uit het pakje) met 1 dl heet water, tenminste 10 minuten laten staan.
  • Snijd de speklapjes in hele kleine blokjes en meng ze met de marinademix (uit het pakje).
  • Pel de bananen en snijd ze in dikke plakken.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de plakjes banaan 2 minuten.
  • Voeg 2 eetlepels ketjap toe en schep het even om.
  • Bewaar de plakjes banaan op een bordje en maak de wok even schoon.
  • Zet de wok weer op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de spekblokjes in ca. 5 minuten bruin.
  • Wok de groenten daarna ca. 5 minuten mee.
  • Roer de gewelde groentemix erdoor.
  • Voeg de mihoen toe en wok nog 2 minuten.
  • Schep voorzichtig de plakjes banaan en 6 eetlepels seroendeng door de mihoen.
  • Schep de mihoen op borden of in kommen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Zet Conimex Seroendeng, Ketjap Manis, Sambal Tjampoer en Atjar op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Variatietip:

De banaan kan ook op de mihoen geschept worden in plaats van erdoor. Voeg wel de seroendeng aan de mihoen toe en strooi ook wat over de banaan. Bestrooi met vers gehakte bladselderij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Mie / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Oosters