Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 pakje Conimex Mix voor Mihoen Speciaal
- 200 g speklapjes
- 800 g oosterse roerbakgroenten
- 4 bananen
- Conimex Ketjap Manis
- 1 pak Conimex Mihoen
- Conimex Seroendeng
- Conimex Wok Olie
Instructies
- Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat ketjap) aan de kook.
- Voeg de mihoen toe aan het kokende water en laat de mihoen ca. 2 minuten koken.
- Direct afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
- Meng ondertussen de groentemix (uit het pakje) met 1 dl heet water, tenminste 10 minuten laten staan.
- Snijd de speklapjes in hele kleine blokjes en meng ze met de marinademix (uit het pakje).
- Pel de bananen en snijd ze in dikke plakken.
- Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
- Voeg een scheutje olie toe en wok de plakjes banaan 2 minuten.
- Voeg 2 eetlepels ketjap toe en schep het even om.
- Bewaar de plakjes banaan op een bordje en maak de wok even schoon.
- Zet de wok weer op het vuur en laat de wok goed heet worden.
- Voeg een scheutje olie toe en wok de spekblokjes in ca. 5 minuten bruin.
- Wok de groenten daarna ca. 5 minuten mee.
- Roer de gewelde groentemix erdoor.
- Voeg de mihoen toe en wok nog 2 minuten.
- Schep voorzichtig de plakjes banaan en 6 eetlepels seroendeng door de mihoen.
- Schep de mihoen op borden of in kommen.