Milde sambalnoedels met gehakt en prei

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
  • Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
  • Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken.
  • Was en snijd de prei in ringen.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en roerbak het gehakt en de preiringen ca. 3 minuten.
  • Schep de afgekoelde noedels, 1-2 theelepels sambal (hoe meer, hoe heter!) en een scheutje ketjap erdoor en roerbak nog 3 minuten.
  • Schep de sambalnoedels in diepe borden of kommen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Zet Conimex Kroepoek naturel en Atjar Taugé op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Variatietip:

Vervang de preiringen door een roerbakgroentepakket en de ketjap door sojasaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Noedels / Vlees
Land van herkomst Oosters