Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Milde sambalnoedels met gehakt en prei
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
Conimex Ketjap Asin
▢
½
zak
Conimex Wok Noedels
125 g
▢
2
grote
preien
▢
Conimex Wok Olie
▢
150
g
gehakt
▢
Conimex Sambal Badjak
▢
Conimex Ketjap Manis
Instructies
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken.
Was en snijd de prei in ringen.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak het gehakt en de preiringen ca. 3 minuten.
Schep de afgekoelde noedels, 1-2 theelepels sambal (hoe meer, hoe heter!) en een scheutje ketjap erdoor en roerbak nog 3 minuten.
Schep de sambalnoedels in diepe borden of kommen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Zet Conimex Kroepoek naturel en Atjar Taugé op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.
Variatietip:
Vervang de preiringen door een roerbakgroentepakket en de ketjap door sojasaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Noedels
/
Vlees
Land van herkomst
Oosters