Mini kibe

Mini kibe

Deze rustieke kleine knoedels, afkomstig uit het Midden-Oosten en Zuid-Amerika, zijn hartige snacks van vlees en tarwe. Dompel ze in de mayo voor een frisse romige afronding – of in de ketchup voor een lichtzoete bite.
Porties: 50 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 300 gram tarwe noedels
  • 300 ml water
  • 150 gram ui
  • 20 gram munt
  • 2 knoflook
  • zout
  • peper

Instructies

  • Was de tarwe in stromend water.
  • Doe de tarwe dan in een bak en giet het mineraalwater erbij.
  • Laat het rusten tot de tarwe al het water heeft geabsorbeerd.
  • Meng alle ingrediënten in een kom.
  • Kneed de mix goed met je handen.
  • Vorm er Kibe van met je handen en bak ze gaar in hete olie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met Hellmann's Real mayonaise en Ketchup.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Snack / Warme hapjes
Land van herkomst Arabisch