Molaha podi

een zeer heet Indiaas kruidenmengsel
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 theelepel plantaardige olie
  • 2 eetlepel(s) channa dal
  • 2 eetlepel(s) urad dal
  • 15 kleine rode chilipepers gedroogde
  • ½ theelepel asafoetida
  • 2 eetlepel(s) sesamzaad
  • ½ theelepel zout
  • eetlepel(s) bruine suiker palmsuiker of ongeraffineerde rietsuiker

Instructies

  • Verhit de olie 3 minuten op middelhoog vuur in een wok of zware braadpan.
  • Voeg de urad en channa dal en de chilipepers toe en roerbak ± 3 minuten tot de bonen beginnen te kleuren.
  • Voeg er het sesamzaad en de asafoetida bij en roerbak nog eens ± 3 minuten tot het mengsel goudbruin is en geur afgeeft.
  • Zet het vuur dan uit, schep het mengsel op een bord en laat het helemaal afkoelen.
  • Voeg er dan de suiker en het zout bij.
  • Maal het mengsel grof in een koffiemolen of stamp het in een vijzel korrelig.
  • Op een koele plaats en luchtdicht verpakt is dit mengsel onbeperkt houdbaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip: Desgewenst kunt voor het serveren met een blender wat olie door wat van het poeder mengen om er een saus van te maken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kruidenmengsels
Land van herkomst India