Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- cupcake beslag
- rode kleurstof
- groene kleurstof
- 2 eetlepels Droste cacaopoeder
- 250 ml slagroom
- 15 gram poedersuiker
- oranje marsepein
- zwarte icing stift
- chocola
Benodigdheden:
- twee beslagkommen
- mixer met gardes
- 2 thee lepeltjes
- spuitzak
- deegroller
- cupcake bakvormpjes
- kleine ronde uitsteker
Instructies
- Mix het beslag voor cupcakes zoals aangegeven op de verpakking van de cupcakes.
- Doe hier de cacao doorheen en enkele druppels rode kleurstof.
- Mix dit tot een glad beslag. Doe het beslag in de cupcakevormpjes.
- Vul de vormpjes voor twee derde met het beslag en bak deze in een voorverwarmde oven (160 graden) in 18 minuten gaar.
- Als alle cupcakes gebakken zijn kunnen we verder met de versiering.
- Rol de oranje marsepein uit tot ongeveer twee of drie millimeter.
- Mocht de marsepein plakken, strooi er een beetje poedersuiker of maïzena overheen.
- Als de marsepein is uitgerold, steek er dan rondjes uit. Twee rondjes voor elke cupcake, dit worden de ogen.
- Met de zwarte icing stift trekt u streepjes over de oranje rondjes.
- Klop nu de slagroom met poedersuiker stijf tot je er pieken van kunt draaien.
- Druppel er enkele druppeltjes groene kleurstof in en klop nog een tijdje door tot de slagroom helemaal groen is.
- Doe de slagroom in een spuitzak met een mond naar keuze.
- Spuit de slagroom op de cupcakes.
- Omdat het monstertjes moeten worden, maakt het niet uit hoe de slagroom er op gespoten wordt.
- Laat uw creativiteit de vrije loop!
- Strooi de oranje bolletjes over de cupcakes en druk er voorzichtig de marsepein oogjes er op.
- Teken met de zwarte icing stift de mondjes en de cupcakes zijn klaar!