Mor monsens kaker
moeder monsens boterkoek
Ingrediënten
- 50 g boter
- 500 g boter
- 500 g suiker
- 4 ei
- 300 g bloem
- 1 theelepel vanille
- 100 g amandelen
- 4 eetlepel(s) krenten
Instructies
- Warm de oven voor tot 190 graden.
- Bestrijk de bakplaat met de 50 g boter.
- Maak van de 500 g boter en de suiker een romige massa met behulp van een mixer.
- Als het mengsel luchtig is, sla er dan één voor één de eieren door.
- Roer dan het meel en de vanille erdoor.
- Verdeel het beslag over de bakplaat tot er een egale laag op ligt.
- Bestrooi de oppervlakte met de amandelen en de krenten en bak de koek 20 tot 25 minuten, tot de oppervlakte mooi bruin is.
- Neem de bakplaat uit de oven en laat de koek afkoelen.
- Snij de koek met een scherp mes in kleine driehoekjes of vierkantjes.