Mor monsens kaker

moeder monsens boterkoek
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 500 g boter
  • 500 g suiker
  • 4 ei
  • 300 g bloem
  • 1 theelepel vanille
  • 100 g amandelen
  • 4 eetlepel(s) krenten

Instructies

  • Warm de oven voor tot 190 graden.
  • Bestrijk de bakplaat met de 50 g boter.
  • Maak van de 500 g boter en de suiker een romige massa met behulp van een mixer.
  • Als het mengsel luchtig is, sla er dan één voor één de eieren door.
  • Roer dan het meel en de vanille erdoor.
  • Verdeel het beslag over de bakplaat tot er een egale laag op ligt.
  • Bestrooi de oppervlakte met de amandelen en de krenten en bak de koek 20 tot 25 minuten, tot de oppervlakte mooi bruin is.
  • Neem de bakplaat uit de oven en laat de koek afkoelen.
  • Snij de koek met een scherp mes in kleine driehoekjes of vierkantjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak
Land van herkomst Zweden