Mosselsalade van de tuinder

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram mosselen gekookte
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 krop sla
  • 1 tomaat
  • 4 dunne plakken ontbijtspek
  • 4 eieren
  • 20 gram roomboter
  • zout
  • grof gemalen peper

Instructies

  • Meng de mosselen met de helft van de grofgehakte tuinkers.
  • Was de blaadjes van de krop sla, laat ze goed uitlekken en leg ze in 4 schalen.
  • Leg de mosselen op het slabedje.
  • Bak de plakken ontbijtspek in een pan zonder vet mooi knapperig en haal ze uit het vet.
  • Bak de eieren in het hete spekvet, breng ze met zout en peper op smaak en leg ze samen met het spek op de mosselsalade.
  • Was de tomaat en snijd hem in partjes.
  • Garneer de salade met de tomatenpartjes en de rest van de tuinkers.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Wereldkeuken