Multi Culti Stampot
Ingrediënten
- 600 gram aardappels of bataten (zoete aardappel)
- 600 gram prei
- 2 eetlepel(s) olie
- 2 theelepel garam masala of kerriepoeder
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 eetlepel(s) ketjap manis
- ½ theelepel djinten komijn
- ½ theelepel djahé gemberpoeder
- stukje ui
- 6 takjes koriander
- 3 takjes peterselie
- 200 gram rundertartaar
- mespunt kaneel
- 150 ml melk
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
- Kook de aardappelen gaar.
- Maak de prei schoon en snijd de groente in brede ringen.
- Smoor de prei in 1 eetlepel olie met de garam masala, de sambal, de ketjap, de djinten en de djahé in enkele minuten gaar.
- Snijd het stukje ui klein en knip de koriander en de peterselie fijn.
- Maak de tartaar aan met de ui, de koriander, de peterselie, peper en wat kaneel en vorm er kleine balletjes van.
- Bak de gehaktballetjes in de rest van de olie in ca. 8 minuten gaar en bruin.
- Verwarm de melk.
- Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de melk een puree van.
- Roer de prei er door en maak de stamppot op smaak met eventueel wat peper.
- Geef de gehaktballetjes er bij.
Voedingswaarden
Calories: 575 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Sugar: 10 g