Multi Culti Stampot

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram aardappels of bataten (zoete aardappel)
  • 600 gram prei
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 2 theelepel garam masala of kerriepoeder
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 eetlepel(s) ketjap manis
  • ½ theelepel djinten komijn
  • ½ theelepel djahé gemberpoeder
  • stukje ui
  • 6 takjes koriander
  • 3 takjes peterselie
  • 200 gram rundertartaar
  • mespunt kaneel
  • 150 ml melk

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  • Kook de aardappelen gaar.
  • Maak de prei schoon en snijd de groente in brede ringen.
  • Smoor de prei in 1 eetlepel olie met de garam masala, de sambal, de ketjap, de djinten en de djahé in enkele minuten gaar.
  • Snijd het stukje ui klein en knip de koriander en de peterselie fijn.
  • Maak de tartaar aan met de ui, de koriander, de peterselie, peper en wat kaneel en vorm er kleine balletjes van.
  • Bak de gehaktballetjes in de rest van de olie in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  • Verwarm de melk.
  • Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de melk een puree van.
  • Roer de prei er door en maak de stamppot op smaak met eventueel wat peper.
  • Geef de gehaktballetjes er bij.

Voedingswaarden

Calories: 575 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stamppot
Geschikt voor Dieët: Zout arm