Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Multi Culti Stampot
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
gram
aardappels
of bataten (zoete aardappel)
▢
600
gram
prei
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
2
theelepel
garam masala
of kerriepoeder
▢
1
theelepel
sambal oelek
▢
1
eetlepel(s)
ketjap manis
▢
½
theelepel
djinten
komijn
▢
½
theelepel
djahé
gemberpoeder
▢
stukje
ui
▢
6
takjes
koriander
▢
3
takjes
peterselie
▢
200
gram
rundertartaar
▢
mespunt
kaneel
▢
150
ml
melk
Instructies
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
Kook de aardappelen gaar.
Maak de prei schoon en snijd de groente in brede ringen.
Smoor de prei in 1 eetlepel olie met de garam masala, de sambal, de ketjap, de djinten en de djahé in enkele minuten gaar.
Snijd het stukje ui klein en knip de koriander en de peterselie fijn.
Maak de tartaar aan met de ui, de koriander, de peterselie, peper en wat kaneel en vorm er kleine balletjes van.
Bak de gehaktballetjes in de rest van de olie in ca. 8 minuten gaar en bruin.
Verwarm de melk.
Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de melk een puree van.
Roer de prei er door en maak de stamppot op smaak met eventueel wat peper.
Geef de gehaktballetjes er bij.
Voedingswaarden
Calories:
575
kcal
|
koolhydraten:
65
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
20
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Stamppot
Geschikt voor Dieët:
Zout arm