Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kilo kippenpoten
- 1 ui gesnipperd
- 4 tomaten gepeld en in stukjes gesneden
- stukje gemberwortel geraspt
- 2 teentje(s) knoflook gesnipperd
- 4 kardemompeulen snijd ze open en gebruik de pitjes
- ½ theelepel(s) korianderpoeder
- ½ theelepel(s) koenjit GEELWORTEL
- ½ theelepel(s) kaneel
- 6 kruidnagels
Instructies
- Fruit de ui en de knoflook drie minuten; voeg de kippenpoten toe en bak ze aan alle kanten bruin.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en een deciliter water en breng dit aan de kook.
- Doe een deksel op de pan en laat het geheel twintig minuten sudderen.
- Neem de deksel eraf en kook het op hoog vuur in tot de saus dikker wordt.
- Neem de kruidnagels eruit.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als ik het woord "murgi" hoor, moet ik altijd denken aan de Bangladeshi uitspraak, die bij de kinderen op school nogal eens de ronde doet: "Tor bap murgi chor", hetgeen betekent "Je vader is een kippendief", en bedoeld wordt als een ernstige belediging. Er is nog een ergere uitspraak, die beweert dat je vader sexuaal actief is met kippen, maar die zal ik hier niet herhalen, want ik wil graag door de filters heen kunnen blijven komen.