Nam prik gaeng masaman

Masamancurry is Indiase/Thaise curry, een mengsel van verse en gedroogdeingrediënten.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • tl peper zwarte korrels
  • tl komijnzaad
  • ¼ tl korianderzaad
  • ¼ tl kruidnagel
  • ¼ tl kaneel
  • ¼ tl kardamon
  • tl zout
  • 3-5 grote thai chocolates zongedroogde chilipepers. Zaad verwijderen en 10 min. laten wellen in water.
  • ¼ tl gra-chai / ginza (Indonesische naam, temu kuntji. Schrap de schil eraf en snijd in zeer dunne plakjes. vervanger: oude doffe gemberwortel

Instructies

  • Rooster de droge ingrediënten in een droge wok op een lage vlam.
  • Blijf roeren tot alles begint te geuren.
  • Dit proces duurt gewoonlijk 1-4 min. afhankelijk van de hoeveelheid olie en water in de kruiderijen.
  • Haal de wok meteen van het vuur als u de geur begint te ruiken, de olie in de kruiderijen kunnen n.l. zo heet worden dat de zaden van binnenuit verbranden.
  • Doe de droge geroosterde ingrediënten in een vijzel en stamp alles tot een poeder.
  • Voeg de gra-chai/ginza, citroengras en korianderwortel toe en stamp nu alles tot een smeuige massa.
  • Voeg de knoflook, sjalot, kapi en gedroogde chilipepers toe en stamp nu alles tot een smeuige massa.
  • Dit recept is voldoende voor 2 el pasta en genoeg voor 2 Masamancurry's voor 2 personen.
  • U kunt het recept ook 2 of 3 maal vermenigvuldigen en onder een flinke laag sojasaus zeker 2 maanden bewaren in een luchtdicht potje dat je in de kelder of provisiekast zet.
  • In de koelkast zetten is niet nodig en zelfs niet wenselijk want het reduceerd de smaak en de geur.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Thailand