Nam prik pao

Chilipasta in sojaolie
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 10 grote chilipepers zongedroogde
  • 3 eetlepel(s) vissaus
  • 5 dl sojaolie
  • ¼ tl zout
  • 8 sjalotten gepeld en in plakjes
  • 6 tenen knoflook gepeld en fijngehakt.
  • 1 mok garnalen gedroogde
  • 1 - 2 eetlepel(s) kokos palmsuiker
  • ½ - 1 eetlepel(s) tamarindepasta of rijstazijn

Instructies

  • Verhit de olie in een wok en fruit de sjalotten en knoflook goudgeel, uit de olie scheppen en laten uitlekken.
  • Doe nu de gedroogde garnalen en de gedroogde chilipepers in de wok.
  • Bak ze tot ze goudbruin zijn, uit de olie scheppen en laten uitlekken.
  • Doe de garnalen, knoflook, chilipepers, sjalotten en suiker in een vijzel en stamp het mengsel tot een goed gemengde homogene pasta.
  • Voeg de vissaus, tamarindepasta, zout en de afgekoelde sojaolie uit de wok toe.
  • Stamp alles nog eens goed door tot u een smeuïge pasta heeft.
  • De chilipasta kan men in een luchtdicht afgesloten potje 3-4 maanden in de koelkast bewaren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Thailand