Napolitaanse kalfsfricassée met erwtjes

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g tomaten rijpe
  • 350 g kalfsvlees sukade
  • 2 eetlepels boter
  • peper
  • zout
  • 1 ui gesnipperde
  • 1 teen knoflook
  • 2 wortels
  • 2 eetlepels peterseliegehakte
  • 1 dl witte wijn
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel kappers
  • basilicum
  • doperwtjes vers 500 gr, diepvries 250 g

Instructies

  • Halveer de tomaten en kook ze op de doorgesneden kant zachtjes 10 minuten in een pan.
  • Zeef ze door een roerzeef, doe ze terug in de omgewassen pan en laat ze tot¼ l inkoken.
  • Snijd het vlees in dobbelstenen, bak ze in de boter bruin en bestrooi ze met peper en zout.
  • Mak de ui en de knoflook kort mee.
  • Snijd de geschrapte wortels in plakjes en voeg die met de peterselie toe.
  • Doe de wijn en de zelfgemaakte 'coulis' erbij, laat 45 minuten zachtjes stoven en voeg zo nodig nog wat water toe.
  • Dop de erwtjes en kook ze ± 15 minuten.
  • Houd 2 tomaten even in kokend water, pel ze, verwijder de pitten en warm ze met de kappers kort warmen in de fricassée.
  • Doe het gerecht over op een schotel en garneer met basilicum.
  • Schep de erwtjes rondom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vlees