Nasi goreng van Astrid Veltman 3
Ingrediënten
- 9 soepkommen gare rijst
- 9 eieren
- 450 gram fijngesneden ham
- 3 preien
- 1 teentje knoflook
- 6 eetlepels zonnebloemolie
- ketjap verdund met wat water en zout naar smaak
extra voor Indische nasi:
- trassie
- fijngesneden knoflook
- fijngesneden uien
- sambal of lomboks
- paprikapoeder voor de rode kleur
- garnalen uit blik
- 1 prei
Instructies
- Doe olie in een wok, doe er de hele eieren in en roer ze op middelhoog vuur in 11/2 minuut goed los.
- Bak de prei in een aparte pan en doe deze dan bij het eimengsel.
- Voeg al roerend de rijst toe en laat alles goed door bakken.
- Voeg dan de ham, de ketjap en de garnalen, paprika en trassie voor deIndische nasi toe en laat alles al roerend door en door warm worden.