Nasi goreng van Astrid Veltman 3

Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 9 soepkommen gare rijst
  • 9 eieren
  • 450 gram fijngesneden ham
  • 3 preien
  • 1 teentje knoflook
  • 6 eetlepels zonnebloemolie
  • ketjap verdund met wat water en zout naar smaak

extra voor Indische nasi:

  • trassie
  • fijngesneden knoflook
  • fijngesneden uien
  • sambal of lomboks
  • paprikapoeder voor de rode kleur
  • garnalen uit blik
  • 1 prei

Instructies

  • Doe olie in een wok, doe er de hele eieren in en roer ze op middelhoog vuur in 11/2 minuut goed los.
  • Bak de prei in een aparte pan en doe deze dan bij het eimengsel.
  • Voeg al roerend de rijst toe en laat alles goed door bakken.
  • Voeg dan de ham, de ketjap en de garnalen, paprika en trassie voor deIndische nasi toe en laat alles al roerend door en door warm worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Varkensvlees