Nazomerse salade met bietjes en venkel

Nazomerse salade met bietjes en venkel

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 venkel
  • kokosolie
  • agave of een andere honingvervanger
  • zout en peper
  • 1 pot kikkererwten gebruik altijd een glazen pot
  • 2 bieten
  • 1 friszure appel
  • 1 handje rauwe walnoten
  • gemengde sla botersla veldsla of babyspinazie
  • 1 avocado

voor de dressing:

  • 2 eetlepel(s) lijnzaadolie of een andere olie die geschikt is om dressings mee te maken
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 1 eetlepel(s) agave
  • een snufje zout en peper.

Instructies

  • verwarm je oven voor op 180 graden –
  • Snijd de venkel in reepjes of halve maantjes. Leg op een vel bakpapier en besprenkel met gesmolten kokosolie, agave, zout en peper. Zet de venkel 20 minuten in de oven.
  • Spoel de kikkererwten goed om. Zo lang tot er geen schuim meer vanaf komt.
  • Snijd de bietjes en appel in heel dunne plakken. Ik gebruik hiervoor een mandoline en dat is echt heel erg aan te raden – als je maar wel goed op je vingers let!
  • Was de sla, hak de walnoten.
  • Meng de sla, walnoten, bietjes, appel en kikkererwten.
  • Maak de dressing (alle ingrediënten door elkaar kloppen,) en verdeel over de salade.
  • Maak je bord mooi op door de venkel, de avocado bovenop de salade te leggen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade