Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 venkel
- kokosolie
- agave of een andere honingvervanger
- zout en peper
- 1 pot kikkererwten gebruik altijd een glazen pot
- 2 bieten
- 1 friszure appel
- 1 handje rauwe walnoten
- gemengde sla botersla veldsla of babyspinazie
- 1 avocado
voor de dressing:
- 2 eetlepel(s) lijnzaadolie of een andere olie die geschikt is om dressings mee te maken
- 2 eetlepel(s) citroensap
- 1 eetlepel(s) agave
- een snufje zout en peper.
Instructies
- verwarm je oven voor op 180 graden –
- Snijd de venkel in reepjes of halve maantjes. Leg op een vel bakpapier en besprenkel met gesmolten kokosolie, agave, zout en peper. Zet de venkel 20 minuten in de oven.
- Spoel de kikkererwten goed om. Zo lang tot er geen schuim meer vanaf komt.
- Snijd de bietjes en appel in heel dunne plakken. Ik gebruik hiervoor een mandoline en dat is echt heel erg aan te raden – als je maar wel goed op je vingers let!
- Was de sla, hak de walnoten.
- Meng de sla, walnoten, bietjes, appel en kikkererwten.
- Maak de dressing (alle ingrediënten door elkaar kloppen,) en verdeel over de salade.
- Maak je bord mooi op door de venkel, de avocado bovenop de salade te leggen.