Ng Hioeng Joek Sie
rundvlees met vijfkruidensaus
Ingrediënten
- 350 gram rundvlees mager
- 1 teen knoflook uitgeperst
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel gemberwortel geraspte
- 1 eetlepel(s) donkere sojasaus
- 1 theelepel suiker
- 2 eetlepel(s) olie
- 1 snufje vijfkruidenpoeder
- 1½ dl runderbouillon
- 1 theelepel maïzena
Instructies
- Maak het vlees droog en snij het tegen de draad in dunne plakjes en daarna in reepjes en hierna in kleine blokjes.
- Doe de knoflook met zout, gemberwortel, sojasaus, suiker en vijfkruidenpoeder in een kom.
- Roeren totdat zout en suiker opgelost zijn.
- Marineer het vlees hierin voor 10 tot 15 min.
- Verhit de olie in een wadjan en voeg het vleesmengsel toe en bak dit onder voortdurend omscheppen gedurende 2 min.
- Het vlees moet zijn oorspronkelijke kleur verloren hebben.
- Voeg de enigszins verwarmde bouillon toe en breng alles aan de kook.
- Maak de maïzena aan met 1 eetlepel koud water.
- Roer deze oplossing door de inhoud van de wadjan en blijf roeren totdat de saus licht gebonden is.
- Dien het gerecht dan meteen op en geef er witte droog gekookte rijst bij