Ng Hioeng Joek Sie

rundvlees met vijfkruidensaus
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 gram rundvlees mager
  • 1 teen knoflook uitgeperst
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel gemberwortel geraspte
  • 1 eetlepel(s) donkere sojasaus
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 1 snufje vijfkruidenpoeder
  • dl runderbouillon
  • 1 theelepel maïzena

Instructies

  • Maak het vlees droog en snij het tegen de draad in dunne plakjes en daarna in reepjes en hierna in kleine blokjes.
  • Doe de knoflook met zout, gemberwortel, sojasaus, suiker en vijfkruidenpoeder in een kom.
  • Roeren totdat zout en suiker opgelost zijn.
  • Marineer het vlees hierin voor 10 tot 15 min.
  • Verhit de olie in een wadjan en voeg het vleesmengsel toe en bak dit onder voortdurend omscheppen gedurende 2 min.
  • Het vlees moet zijn oorspronkelijke kleur verloren hebben.
  • Voeg de enigszins verwarmde bouillon toe en breng alles aan de kook.
  • Maak de maïzena aan met 1 eetlepel koud water.
  • Roer deze oplossing door de inhoud van de wadjan en blijf roeren totdat de saus licht gebonden is.
  • Dien het gerecht dan meteen op en geef er witte droog gekookte rijst bij
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië