Niewjaarswafels met Boerenjongens
Een echt Limburgse Oud & Nieuw-traditie is het bakken van Nieuwjaarswafels met
boerenjongens.
Ingrediënten
- 1 pot boerenjongens
- 250 gram boter
- 250 gram witte basterdsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 6 eieren
- 500 gram zelfrijzend bakmeel
- snuf zout
- 3 dl melk
Instructies
- Laat de boerenjongens uitlekken, bewaar het vocht.
- Roer de boter samen met de suiker en de vanillesuiker lichtgeel en piekig en mix er één voor één de eieren door.
- Zeef het bakmeel met het zout en roer dit in gedeelten door het beslag.
- Verwarm de melk tot lauw en voeg die bij beetjes toe.
- Voeg, als het beslag in stukken van de lepel valt, geen melk meer toe.
- Roer er nog 1 eetlepel opgevangen brandewijn door.
- Vet een (elektrisch) wafelijzer voor dikke wafels met een beetje olie in en bak van het beslag ± 25 wafels.
- Bestrooi ze met poedersuiker.
- Lekker met een glaasje van de opgevangen brandewijn.