Noors platbrood

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 ei
  • 130 g oude kaas
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 roomkaas
  • 1.5 theelepel bakpoeder wijnsteen
  • 70 gram sesamzaad
  • 65 gram lijn zaad
  • 75 gram zonnebloempitten
  • 80 gram pompoen pitten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200/225 graden.
  • Vermeng de eieren, kaas , mayonaise, roomkaas (of Griekse yoghurt, mon chou etc) en het bakpoeder.
  • Let op: het ‘deeg’ is nu redelijk dun.
  • Voeg de zaden toe totdat het deeg vaster wordt, maar let op dat het deeg niet te droog wordt!
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en smeer het deeg hierover uit
  • Smeer het deeg uit tot een plak van ongeveer 1 a 1.5 cm
  • Gebruik de achterkant van een (vochtige) lepel om het deeg gelijkmatig uit te smeren over de gehele bakplaat.
  • Je kunt het ook tussen bakpapier uitrollen. Magnetronfolie kan ook maar dat kan scheuren.
  • Bak het platte brood midden in de oven in ca. 15 minuten of totdat het een mooie goudgele kleur heeft gekregen.
  • Laat afkoelen en snijd in ca. 16 stukken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit recept van noors platbrood koolhydraatarm is enorm gezond en heel erg lekker. Je hebt er maar weinig van nodig en daarom is het bij uitstek geschikt voor een koolhydraatarm dieet.

Voedingswaarden

Serving: 100 Per 100 gram Noors platbrood koolhydraatarm: | Calories: 340 kcal | koolhydraten: 5.38 g | Protein: 18.42 g | Vet: 28.22 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood
Land van herkomst Noorwegen
Geschikt voor Dieët: Koolhydraat arm